Harta site-ului
Ajutor
Ai grijă de viitorul tău - fii cetățean responsabil
Ai grijă de viitorul tău - fii cetățean responsabil

Pe parcursul zilelor 10-14 iulie 2023, Inspecția pentru Protecția Mediului Dubăsari, a efectuat acțiuni în vederea contracarării braconajului cinegetic și piscicol, tăierilor ilegale de copaci și comercializarea masei lemnoase obținute în raza administrativă a raionului Dubăsari.
În rezultatul inspectărilor, au fost verificate mai multe persoane ce practică pescuitul de amatori sportiv și agrement în rezultatul căruia au fost depistate patru cazuri, fiind întocmite 4 procese-verbale cu privire la contravenție, pentru încălcarea regulilor de protecție a fondului piscicol și a regulilor de pescuit, în temeiul art. 114 alin. (1) Cod Contravențional al RM, fiind sancționați cu amenzi de la 12 u.c. fiecare caz.  Au fost depistate și ridicate plasă de monofilament, (unealtă interzisă pentru pescuit) 4 plase /200 m/. Toate sculele ridicate conform prevederilor Legii nr. 149 din 08.06.2006 privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura vor fi transportate și predate pentru păstrare la depozitul Inspectoratului pentru Protecția Mediului.
În timpul raziilor de verificare efectuate în teritoriu, s-au identificat două cazuri de utilizare neautorizată a apei pentru irigare din fluviul Nistru, în localitatea Doroțcaia. Aceste cazuri încalcă prevederile Legii apelor nr. 272 din 23.12.2011, conform căreia utilizatorii de apă trebuie să obțină o autorizație de mediu de folosință specială a apei pentru irigare.
Ca urmare a acestor constatări, au fost întocmite două procese-verbale în conformitate cu prevederile art. 110, alineatul (2) din Codul Contravențional al Republicii Moldova.
De asemenea, a fost depistat în localitatea Pîrîta, un caz de comercializare ilegală a lemnelor de foc de specia salcâm fără acte de proveniență (masa lemnoasă fiind însoțită de acte emise de autoritățile transnistrene). Pe acest caz fiind atras la răspundere în conformitate cu legislația de mediu în temeiul art. 142 alin. 2 Cod Contravențional al RM, fiind sancționați cu amenzi de la 50 u.c.
      Vitalie CHIRILOV, șef al Inspecției pentru Protecția Mediului

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ai grijă de viitorul tău - fii cetățean responsabil - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta